Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

101 Crew Exhibition !









Ώρα
Παρασκευή, 1 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. 30 Απριλίου στις 10:00 μ.μ.





Περισσότερες πληροφορίες
Το Stigma Exhibition Streetart Laboratory & Workshop, ανοίγει τις πόρτες του στους 101, ένα από τα πιό παλιά και διακεκριμένα crew στην χώρα μας, με μια έκθεση που θα παρουσιάσει τα έργα των Krah, Kai1, Ren2, Fors, Mint, και Spit σε έναν μοναδικό χώρο στα Εξάρχεια.

Αν και ξεκινήσανε σαν crew στην Αθήνα το 1994, με πολλούς και διάφορους writer στις τάξεις της, τα τελευταία 12 χρόνια η δράση τους έχει επεκταθεί, και πλέον υπάρχουν μέλη από Αυστραλία μέχρι Αγγλία. Έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ σαν το Cans Festival, Athens Biennale, Meeting of Styles, και Lovebox Festival μεταξύ άλλων, ενώ έχουν κάνει εκθέσεις στο Βερολίνο, Τόκυο, Λονδίνο, Μπρίστολ, Μπράιτον, Σαουθάμπτον, Αθήνα και Σιγκαπούρη. Επίσης έχουν συνεργαστεί με πελάτες όπως το Μtv.uk, Nokia, Arctic Monkeys, και Nomint.

Οι διαφορετικές τεχνοτροπίες και τα διάφορα στυλ των 101 απεικονίζονται στα πολύχρωμα βιομηχανικά ανθρωπάκια που απαρτίζουν την δουλειά του Krah (κάτοικος Λονδίνου τα τελευταία 4 χρόνια ) φτιαγμένα με ακρυλικά, πλαστική μπογιά, σπρέι και βέβαια μαρκαδόρους. Επίσης διάφορα στένσιλ, πόστερ, και γλυπτά του καθώς επίσης και το fanzine του βρίσκονται παντού. Στις πολύχρωμες συνθέσεις του Fors, οι προσωπογραφίες και τα ζώα του κάνουν την εμφάνιση τους σε μεγάλους καμβάδες, έπειτα από 10 χρόνια ξενιτιάς στην Αγγλία. Από το Μπρίστολ της Αγγλίας έρχεται ο Kai1, ένας ταλαντούχος Άγγλος καλλιτέχνης, γνωστός για τα έργα του σε μεγάλες επιφάνειες σε όλη την Ευρώπη. ‘Γνήσιο’ παιδί του γκράφιτι από 13, έχει κάνει εκθέσεις, σε Λονδίνο, Σαουθάμπτον και Μπρίστολ, και το στυλ του είναι μίγμα γκράφιτι και fine art, με επιρροές από κινηματογράφο, νουβέλες και διάφορα άλλα, κάτι που τον ωθεί να βρει καινούριες μεθόδους και κάνει την δουλειά του τόσο ξεχωριστή. Παράλληλα η δουλειά του Mint είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το σύγχρονο ελληνικό γκράφιτι. Τα wildstyle του είναι πολύχρωμα, κυρίως με φωσφοριζέ ανταύγειες και μαύρα φόντα, και αν και προτιμάει το δρόμο, ο Mint έχει κάνει πολλές δουλειές για ιδιώτες και εταιρίες. Ο Spit δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Ήταν ο φόβος και ο τρόμος κάθε επιφάνειας την δεκαετία του 90, και πλέον σαν επαγγελματίας animator μας παρουσιάζει την κινούμενη εκδοχή των εμπνευσμένων characters που κοσμούν τους δρόμους της Αθήνας.Δείγματα της δουλειάς τους μπορείτε να βρείτε σε πολλά σημεία της Αθήνας, καθώς και σε αρκετά χρηματοκιβώτια συλλεκτών.

Με την πολυετή συμμετοχή σε φεστιβάλ, εκθέσεις, και διάφορα event από το Τόκιο μέχρι το Λ.Α οι 101 παραμένουν ένα από τα πιο δραστήρια και ποιοτικά crew καλλιτεχνών στην ευρωπαϊκή σκηνή και αυτός είναι ο λόγος που τα τρελά characters, τα περίτεχνα wildstyle και η χρωματοποιία των 101ers ‘σκάνε’ για ένα μήνα, από πρώτη μέχρι τις 30 Απριλιου στο Στίγμα ,Ανδρέα Μεταξά 4,Εξαρχεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

CLICK ME!