Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

USE CREW - "COLOURS WITHIN EXHIBITION"








Περισσότερες πληροφορίες
Το Stigma Exhibition Street Art Laboratory & Workshop , ανοίγει τις πόρτες του για τρίτη φορά φέτος τον Ιούνιο και σας προσκαλεί σε μια διαφορετική έκθεση Street Art & Graffiti, παρουσιάζοντας εικαστικά έργα των USE Crew ( Don40 . Elz . Lune . Simek . Skerz . Tek . Tensa . Urid ) σε συνεργασία με τον καλλιγράφο Γρηγόρη Παπαγρηγορίου .

Το USE crew αποτελεί μια ομάδα από Street Artists, που σχηματίστηκε το 2005, με μέλη από την Αθήνα , την Πάτρα και την Χαλκίδα.Τα μέλη της ομάδας αποτελούν μέλη παλαιότερων ομάδων Graffiti που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου , αλλά οι writers σαν μονάδες έχουν ξεκινήσει την διαδρομή τους από το 1998 για κάποιους παλαιότερους, εως και το 2001 για τους νεότερους.

Από την αρχή της διαδρομής τους ως Graffiti Artists, έχουν πάρα πολλές συνεργασίες με εγχώριους αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες .Έχουν διοργανώσει φεστιβάλ σε συνεργασία με διεθνείς εταιρίες όπως το MTV Greece ( Πλατεία Γκάζι - Αθήνα 2007) , ΑΓΕΤ Ηρακλής 2010, επίσης έργα τους έχουν εκτεθεί σε διάφορους εικαστικούς χώρους όπως στο Τerra Nueva Project ( Θέατρο Πέτρας - Αθήνα 2011 ) καθώς έχουν πάρει μέρος και σε αρκετούς εγχώριους διαγωνισμούς Graffiti.

Η δραστηριότητα των εννέα καλλιτεχνών δεν περιορίζεται μόνο στο Graffiti. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο καταπιάνονται και με άλλους τομείς και εκφραστικά μέσα. Η εικονογράφηση, η ζωγραφική, η τυπογραφία, η καλλιγραφία και η φωτογραφία αποτελούν γι' αυτούς κοινούς τόπους έμπνευσης και πηγή νέων τρόπων δημιουργίας. Σκοπός λοιπόν της έκθεσης αυτής είναι να δοθεί χώρος σε αυτούς τους καλλιτέχνες να απελευθερωθούν ακόμα περισσότερο εκφραστικά, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν κάτι νέο ίσως και πρωτόγνωρο γι’ αυτούς.

Στο “Colours Within”, λοιπόν, οι εννέα αυτοί Street Artists προσπαθούν να μας παρουσιάσουν μια άλλη, ίσως πιο εσωτερική πλευρά τους. Ορμώμενοι από κοινή αφετηρία, ορμώμενοι από την ατμόσφαιρα της μεγαλούπολης, προσπαθούν να αποτυπώσουν τα «χρώματα» που «γεννιούνται» μέσα τους. Και αφού η μεγαλούπολη μας «βομβαρδίζει» με πληθώρα ποικίλων ερεθισμάτων, δεν μπορεί παρά οι τεχνικές και τα μέσα που χρησιμοποιούνται να είναι αντίστοιχα πολλά και διαφορετικά: graffiti, σπρέι, κολάζ, στένσιλ, κατασκευές, φωτογραφία, ζωγραφική σε καμβάδες, όλα αυτά γίνονται εργαλεία στα χέρια τους, για να αποτυπώσουν όποια εικόνα πηγάζει από μέσα τους.

Αυτή η έκθεση, επομένως, δεν παρουσιάζει τη δουλειά ενός crew. Εκθέτει έργα των μελών μιας καλλιτεχνικής μικρό-κοινότητας, που τους συνδέει η κοινή αγάπη για το Graffiti, τα κοινά βιώματα, τα κοινά ερεθίσματα.


WEB INFO ( Πληροφορίες ):
Webpage: www.stigmalab.gr
Facebook: www.facebook.com/stigmasquad
Blogspot: www.blogspot.com/stigmasquad

STIGMA LAB ( Διεύθυνση ):
Ανδρέα Μεταξά 4
Εξάρχεια 106 81
Αθήνα

STIGMA SQUAD ( Τηλέφωνα Επικοινωνίας ) :
6972087530 , 6948485845 , 6937128831




Ώρα
Τετάρτη, 1 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. 30 Ιουνίου στις 11:00 μ.μ.

Τοποθεσία
Stigma Exhibition Street Art Laboratory & Workshop
Ανδέα Μεταξά 4 - Εξάρχεια / 106 81
Athens, Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

CLICK ME!