Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Rest In Peace BARNS......


Tα ξημερώματα του Σαββάτου 13 Σεπτεμβρίου 2008, περίπου στις 4 τα ξημερώματα ο 23χρονος Χάρης Κάλφας (BARNS) έχασε την ζωή του όταν χτυπήθηκε από το ρεύμα των γραμμών του ΗΣΑΠ στον σταθμό των Άνω Πατησίων στην Αθήνα, όπου πήγε με την παρέα του για να κάνει Graffiti.


 

barns hmb


Σύμφωνα με τα καθεστωτικά μέσα, η παρέα έγινε αντιληπτή από της κάμερες «ασφαλείας» και ακολούθησε κυνηγητό με τους φύλακες όπου ο Χάρης γλίστρησε, έπεσε στις γραμμές του τρένου οπού και έπαθε ηλεκτροπληξία. Εκεί η παρέα του τον απεγκλώβισε, και τον πήρε μαζί της όπου κατά την φυγή της μόλις διαπίστωσε πως ο Χάρης είχε είδη αφήσει την τελευταία του πνοή, τον άφησε και κάλεσε ασθενοφόρο.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο γεννούνται κάποια εύλογα ερωτήματα:
1) Πόσο εξοντωτικές ποινές προβλέπονται για να οδηγηθεί η παρέα σε αυτή την κατάσταση;
2) Για ποιο λόγο ήταν ηλεκτροδοτημένες οι γραμμές 4 η ώρα τα ξημερώματα;
3) Αν για κάποιο λειτουργικό λόγο οι γραμμές ήταν ηλεκτροδοτημένες, για ποιο λόγο δεν απενεργοποιήθηκε κατευθείαν η ηλεκτροδότηση τους μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των παιδιών σε αυτές; Η μόστρα των βαγονιών είχε μεγαλύτερη αξία από τις ζωές των παιδιών;

Τα όσα ανέφεραν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, που συνηθίζουν στη διασπορά ανεπιβεβαίωτων ειδήσεων, έρχονται σε αντίθεση με τα όσα μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία ο αδερφός του Χάρη, όπου και μας έδωσε και την άδεια για την δημοσίευση των στοιχείων. Ο αδερφός του μας είπε πως δεν ισχύουν τα περί κυνηγητών και πως πρόκειται καθαρά για ατύχημα, πως μάλιστα οι securitάδες προσπάθησαν να βοηθήσουν, και υπάρχει βίντεο που το αποδεικνύει αυτό. Σαφώς σεβόμενοι την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου δε θέλαμε να θέσουμε περισσότερα ερωτήματα που σίγουρα προκύπτουν. Ίσως είναι νωρίς για συμπεράσματα ακόμη και για τους ανθρώπους του. Μάλλον ο χρόνος θα δείξει.

Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους κοντινούς ανθρώπους του παιδιού.
Rest In Peace BARNS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

CLICK ME!