Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Τα αθηναϊκά ταξίδια της ομάδας GPO!

Πινακίδες σε δρόμους και ταράτσες έχουν μείνει τους τελευταίους μήνες λευκές, λόγω της απαγόρευσης υπαίθριας διαφήμισης. Σ’ αυτούς τους λευκούς καμβάδες των άδειων billboard παρεμβαίνουν τα μέλη της ομάδας GPO. Το βιβλίο GPO Is The Law που κυκλοφορεί από τις εκδ. Μεταίχμιο, αφιερώνεται στα θύματα της αμέλειας, της αδιαφορίας και του κέρδους και στον ρόλο της τέχνης του δρόμου.

Ποιοι είναι οι GPO; Eίναι μια ομάδα που αποτελείται από πολλά άτομα των οποίων ο στόχος είναι ένα ταξίδι προς τα άστρα, μακριά από δάνεια, μακριά από μισός, οργή, θυμό, λύπη, πόνο, βία, δειλία, εξαθλίωση, εξάρτηση, αδικία, ζήλια, ψέματα, κινητά τηλέφωνα, βίλες, ακριβά αυτοκίνητα, λογαριασμούς, πιστωτικές, νταβάδες και άλλα πολλά που καθημερινά μας κάνουν να νιώθουμε πιο μακριά από τον αληθινό μας εαυτό. Ακόμα και αν αυτό το ταξίδι είναι έτη φωτός μακριά, σημασία έχουν οι εμπειρίες που θα μοιραστούμε, με τους ανθρώπους που θα παρασύρουμε ταξιδεύοντας μαζί τους και όχι τόσο ο προορισμός που είναι σχεδόν ένα όνειρο και που ίσως παραμείνει κι αυτό απραγματοποίητο.

Οι υπαίθριες διαφημίσεις απαγορεύτηκαν. Τα έργα σας στα άδεια billboards είναι «νόμιμα»; Μετά από όλα αυτά που έχουμε δει έχουμε μπερδευτεί. Τελικά ποιο είναι το νόμιμο και ποιο το παράνομο; Ένα ταξίδι προς τα άστρα είναι νόμιμο ή είναι παράνομο;

Και ξαφνικά η πόλη ολόκληρη γίνεται μια υπαίθρια γκαλερί; Ένα υπαίθριο παιχνίδι είναι όλα. Οι γκαλερί στις μέρες μας είναι ένας «όρος» υπό εξέταση από τους ALPHA TAF.

Πώς δουλεύουν οι αστρικοί ταξιδιώτες των GPO; Ποια είναι τα «εργαλεία» τους; Οι αστρικοί ταξιδιώτες προσεγγίζουν, αισθάνονται, ακουμπάνε, πλάθουν, γράφουν, σπάνε, καίνε, χρησιμοποιώντας επιφάνειες, ιδέες, οργανισμούς, ουσίες, ήχους, μυρωδιές, για να κάνουν το ταξίδι τους πιο πραγματικό.

Γιατί νιώσατε την ανάγκη να συγκεντρώσετε τα έργα σας σε μια έκδοση; Σε ποιους απευθύνεται το GPO Is The Law; Φτιάχνουμε ανθολόγια για τους επόμενους ταξιδιώτες, για τις επόμενες παρέες και ομάδες που κι αυτοί θα θέλανε να καταγράψουν κάτι από το ταξίδι τους. Ένα μικρό παράδειγμα ίσως είναι ένα ωραίο ανθολόγιο.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η δυναμική της street art στην Αθήνα;Άμα ζωγραφίζαμε όλοι θα ήταν ωραία. Άμα παίζαμε μουσική ακόμη πιο ωραία. Άμα μαγειρεύαμε όλοι θα ‘μασταν όλοι χορτάτοι. Άμα φτιάχναμε όλοι κρασί θα ‘μασταν όλοι μεθυσμένοι και άμα φτιάχναμε όλοι βιβλία θα ήμασταν όλοι διαβασμένοι.


Τις απαντήσεις μας έδωσε ο Stupid Greg


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

CLICK ME!