Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

время - Street art exhibition


время - Street art exhibition



Το Stigma Lab αυτοπροσδιορίζεται σαν ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών που προάγει την κοινωνικοποίηση, τον πειραματισμό και την έκφραση του ατόμου μέσα από την τέχνη.Γεννήθηκε στις παρυφές της ελεύθερης ζώνης των Εξαρχείων και είναι η απόρροια μιας μακρόχρονης πορείας στο χώρο του Graffiti και του Street Art. 


-время-To Stigma Lab πιστό στις καταβολές του να δώσει βήμα σε καλλιτέχνες που ανιδιοτελώς και απλόχερα χαρίζουν την τέχνη τους στο δρόμο όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενεί τον μήνα Μάρτιο την έκθεση время (Βρέμια = Χρόνος).


Χρόνος, η ακαθόριστη κίνηση της ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον, θεωρούμενη ως σύνολο.Το μη χωρικό γραμμικό συνεχές στο οποίο τα γεγονότα συμβαίνουν με εμφανώς μη αναστρέψιμη τάση.


Время || Ο Χρόνος Μας Ανήκει.


Κρατώντας έναν ανοιχτό διάλογο -ανάμεσα στο παρελθόν,το παρόν και το μέλλον- οι καλλιτέχνες Dreyk the Pirate, Mora, Insane, Nar, Sae , Korzof & Illu θα προσπαθήσουν μέσα από μια σειρά που αποτελείται από γλυπτά, εγκαταστάσεις, murals (τοιχογραφίες), φωτογραφίες και σχέδια να μεταφέρουν "αγκαλιάζοντας" τον επισκέπτη σε ένα περιπετειώδες ταξίδι μέσα στον χρόνο των ιδεών.


Χρόνος (время ) υπάρχει για όλους , όμως ο καθένας τον αντιλαμβάνεται διαφορετικά και γι αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχουν τόσοι τρόποι να τον αντιμετωπίζουμε . Οι ιδιότητες του χρόνου δεν μπορούν να μετρηθούν μόνο από αυτόν τον απλό μηχανισμό ,όσα ρολόγια και να φτιάξουμε. Ο χρόνος έχει την δύναμη να σμιλεύσει την κοινωνία μας ,τον τρόπο που εκφραζόμαστε, το παρελθόν ,το παρόν και το μέλλον μας .Οι εποχές μας από αργές γίνονται γρήγορες και ως αποτέλεσμα το ίδιο και οι ζωές μας


Οι 7 καλλιτέχνες σε μια προσπάθεια μετάβασης της Public / Urban Art στο εσωτερικό περιβάλλον του Stigma Lab "διακοσμούν" το κεντρικό σημείο του χώρου με μια μεγάλη εγκατάσταση φτιαγμένη από άδειες φιάλες σπρέι, ενώ οι πίνακες, οι τοιχογραφίες και τα υπόλοιπα έργα θα εναλλάσσονται γύρω από την διαδρομή του επισκέπτη. 


"Τα σχέδια μας δεν πραγματοποιούνται από μόνα τους και όσο δεν αναλαμβάνουμε δράση ο χρόνος περνάει.Πρέπει να δρούμε στο παρόν για να μην αντιδρούμε στο μέλλον.Ίσως να συνειδητοποιήσουμε πως ο χρόνος που έχουμε στην διάθεσή μας δεν επαρκεί για τα σχέδια μας κάποια μέρα." Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής μας.


Ο χρόνος είναι η ζωή μας, ας τον αξιοποιήσουμε σωστά.




Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 1 Μαρτίου ( 8.00 μ.μ.) 
Ωράριο Λειτουργίας:  Καθημερινά12.00-21.00 εκτός Κυριακής. 


Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό τον μήνα Μάρτιο 
Είσοδος ελεύθερη.








Stigma Lab 


Διεύθυνση: Ανδρέα Mεταξά 4, Εξάρχεια.
Τηλ: +306972087530 , +306948485845 
Page: Facebook.com/stigmasquad 
Email: info@stigmalab.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

CLICK ME!