Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

INTSInterview!!!..

1.Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ τι έγινε τις τελευταίες μέρες.
"Τραβιόσουν".Θέλεις να μας πείς την ιστορία στο περίπου;

-Όσοι ασχολούνται με το παράνομο γκραφίτι (bombing) ξέρουν (και πρέπει να ξέρουν) πως πάντα παίζουν κυρώσεις σε αυτό που κάνεις.
Καλώς ή κακώς αυτοί είναι οι νόμοι στην Ελλάδα. 
Το τι έγινε δεν έχει σημασία.Σημασία έχει πάντα η κατάληξη η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι οτι είμαι με 4 μήνες φυλακή με 3 χρόνια αναστολή.
Θέλει προσοχή,δεν είναι παιχνίδι και η ιστορία μας έχει δείξει οτι ακόμα και προσεκτικός να είσαι,πάλι μπορεί να την πατήσεις.

2. Σε επηρρέασε η όλη κατάσταση;


-Εννοείται πως με επηρρέασε!Κάθε δέσιμο είναι και μια διαφορετική εμπειρία,και πόσο μάλλον αυτό,που κατέληξα για 2η φορά στο δικαστήριο!
Άντε να εξηγήσεις και να αποδείξεις όταν είσαι ήδη στα αρχεία "μαυρισμένος"!


                                                                                   3.Πότε και υπο ποιές συνθήκες άρχισες να βάφεις;
-Η ιστορία είναι λίγο-πολύ η ίδια...Κλασσικά στο δημοτικό,είδα 2 συμμαθητές μου να σκιτσάρουν και άρχισα και εγώ.
Πρώτη υπογραφή με σπρέϋ έγινε στην 1η γυμνασίου θυμάμαι...Απο εκεί και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους μέχρι και σήμερα!

4.Θεωρείς το graffiti βανδαλισμό ή τέχνη;

-Η προσωπική μου άποψη είναι πως αν οχι σε όλα,στα πιο πολλά πράγματα στην ζωή υπάρχει η διπλή όψη του βανδαλισμού και της τέχνης.
Έτσι είναι και στο γκραφίτι.Αν βγείς για damage,είναι βανδαλισμός.Αν κάνεις legal,μπορείς και να το πείς τέχνη.
Πάνω απο όλα όμως μετράει απο ποιά οπτική γωνία το βλέπεις εσύ ο ίδιος!
Στο χειρότερο βανδαλιστικό tag,throw-up ή bomb μπορείς να βρείς την τέχνη και στο καλύτερο legal μπορείς να βρείς και σημάδι βανδαλισμού.
Για μένα δεν κατατάσσεται σε μια κατηγορία,άλλωστε θα ήταν πολύ στενόμυαλο αυτό.Οπότε μπορώ να σου πω πως είναι και τα δύο και κάτι παραπάνω!


5.Έχεις βάψει σε τρένο γενικά;

-Έχω βάψει αρκετά τρένα αλλά μπορώ να σου πω πως πολύ λίγα απο αυτά τα βαψίματα τα ευχαριστήθηκα.Δεν με "γεμίζει" το να βάφω τρένα και ούτε το θεωρώ μαγκιά.
Είμαι ένας άνθρωπος για τον οποίο το κάθε λεπτό που περνάει είναι σημαντικότατο.Είμαι μονίμως τσακωμένος με τον χρόνο και ο χρόνος είναι πάντα εναντίον μου.
Όταν λοιπόν θέλω μισή ή μια ώρα για να τσεκάρω μια καβάτζα για να βάψω ένα τρένο,που στην τελική παίζει και να μην κάτσει η φάση και να χάσω τον χρόνο μου τζάμπα,είναι μόνο ξενερωτικό για μένα.
Επίσης με ξενερώνει που στα τρένα δύσκολα θα έχεις καλή φωτογραφία του κομματιού σου και φωτογραφία μέρας.
Ενώ στα streetbombs ξέρω πως την άλλη μέρα το πρωΐ μπορώ να πάω να βγάλω φωτογραφία το κομμάτι μου,γιατί στην τελική αυτό είναι που μετράει,η ανάμνηση,μιας και το γκραφίτι είναι εφήμερη τέχνη.
Με ξενερώνουν τα 10λεπτα βαψίματα στα τρένα και χαίρομαι που απο όσα τρένα έχω βάψει,όλα τα σκηνικά ήταν πάνω απο 15 λεπτά.
Είμαι της φιλοσοφίας του Bomb Under No Stress.Ήδη ζώ μια άκρως αγχωτική ζωή,θέλω το βάψιμο να με ηρεμεί και να με χαλαρώνει,οχι να με καταπιέζει και να με περιορίζει.
Πιστεύω πως είναι όπως την βρίσκει κανείς.Δεν παίζω κάποιο beef στο trainbombing,απλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου trainbomber,και τα περισσότερα trainbombs που έχω κάνει ήταν καθαρά απο αγγαρεία,για να support-άρω to crew μου στο εκάστοτε action.Τίποτα περισσότερο.Για μένα υπάρχει μόνο το streetbombing.


6.Τι έχεις να πείς σε κάποιον που ξεκινάει τώρα;

-Αυτό που θα έλεγα πρώτα απο όλα είναι να το σκεφτεί πάρα πολύ καλά,αλλά τώρα θα μου πείς στην ηλικία που είναι ένας πιτσιρικάς τώρα,τι να σκεφτεί και ποιόν να ακούσει;
Το αίμα βράζει και τα λόγια είναι περιττά!Το γκραφίτι μπορεί να σου καταστρέψει την ζωή είναι η αλήθεια.Το παράνομο γκραφίτι έστω!
Οπότε μάλλον αυτό που θα έλεγα είναι πως καλό θα ήταν να ξεκινήσει με τα legals,και να μείνει εκεί!Η εξέλιξη και η αναγνώριση θα έρθουν στην ώρα τους,δεν χρειάζεται βιασύνη!


7.Τέλος σε ποιούς  writers δίνεις τον σεβασμό σου;

-Σέβομαι κάθε writer που πρώτα απο όλα σέβεται τον εαυτό του και τους "συνάδελφούς" του στο "έγκλημα"!
Ο τοίχος μας χωράει όλους,δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω έχθρες και μίση,η ζωή είναι μικρή για να χωρίσουμε κάτι!


1 σχόλιο:

CLICK ME!