Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Brodmann Area 17 - who is Brodmann?


Brodmann Area 17 - who is Brodmann?Οι ΒΑ17 είναι μια ομάδα καλλιτεχνών που δημιουργήθηκε το 2011 στην Αθήνα και αποτελείται απο τους: Έρση Βαρβέρη, Κωνσταντίνο Λιανό, Ανδρέα Χρονόπουλο και Σωτήρη Φωκέα.

Η έκθεση αυτή είναι μια προσπάθεια της ομάδας να συνδιάσει όλα τα στοιχεία της σε εναν ενιαίο χώρο με πολλά, διαφορετικά στυλ, τεχνοτροπίες και τεχνικές.


Brodmann Area 17 - who is Brodmann?

Η έκθεση είναι ένας φόρος τιμής στον Korbinian Brodmann, για πολλούς ο πρώτος public artist της ιστορίας.

Ο Brodmann, γόνος αστικής οικογένειας έζησε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια. Ο πατέρας του γνωστός νευροχειρουργός της εποχής, επιθυμούσε να δει το γιό του να συνεχίζει το έργο του. Ο νεαρός Korbinian Brodmann είχε εκφράσει ήδη τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και δε δεχόταν ν' ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα του. Σε ηλικία 21 ετών έφυγε από το σπίτι του για ν' αναζητήσει το όνειρο του στα μοναχικά λιβάδια της Ελβετίας. Εκεί, συνδιαλέχτηκε με τα στοιχεία της φύσης και ανακάλυψε το δρόμο του προς τη τέχνη. Άρχισε χαρτογραφώντας το τοπίο, ενώ έκανε πικ-νικ. Έχοντας χαρτογραφήσει όλη την Ελβετία, ο Brodmann κατάλαβε πως η τέχνη του έπρεπε να γίνει πιο προσωπική. Καθώς προσπαθούσε να σκαλίσει ένα tag, γλίστρησε σε μια πλαγία από παγωμένο χιόνι και χτύπησε σ' ένα βράχο το πίσω μέρος του κεφαλιου του.

Πολύ αργότερα ο Brodmann θα καταλάβει ότι το ατύχημα είχε γίνει σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου ο Korbinian ξαναγγενήθηκε ως ο πατέρας του.

Αναρρώνοντας από το χτύπημα, ο Brodmann, αποφάσισε να ενώσει τις άριστες χαρτογραφικές τεχνικές του με τις επιστιμονικές γνώσεις του πατέρα του, προκειμένου να δημιουργήσει ένα χάρτη για τη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, τον εγκέφαλο!

===========================

Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου ( 20.00 - 01:00)
Διεύθυνση: Ανδρέα Mεταξά 4, Εξάρχεια.
Τηλ: +306972087530 , +306948485845
email: info@stigmalab.gr

Artists:
Έρση Βαρβέρη , Κωνσταντίνος Λιανός , Ανδρέας Χρονόπουλος , Σωτήρης Φωκέας , "Y.E.S."μαζί με Μίου , Poison & Tesla Lab

Blog: http://ba17crew.tumblr.com/
FB Page: http://www.facebook.com/BA17crew

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι tέλη του μήνα Φεβρουαρίου.
Ώρες για το κοινό: 12.00 – 21.00.
Κυριακές κλειστά !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

CLICK ME!